Громадяни Грузії не допустять проросійського уряду - Зурабішвілі

Громадяни Грузії не допустять проросійського уряду - Зурабішвілі

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що громадяни країни не допустять перебування при владі проросійського уряду.

Про це повідомляє Грузия Online, передає Укрінформ.

«Реально всі відчувають, тим більше в період виборів, що в цій країні проросійськість ніхто не пробачить… Громадяни та суспільство Грузії не допустять проросійського уряду – правлячу партію, якщо вона буде яскраво проросійською», - сказала Зурабішвілі журналістам.

За її словами, прем'єр-міністр Іраклій Кобахідзе вирізнявся критикою представників Заходу, проте після обрання прем'єр-міністром його перший візит відбувся саме до Брюсселя. «Кого (Кобахідзе – ред.) приймає першим? Послів ЄС. Забув, що його остання поїздка як голови партії була в Пекін. Це ті знаки, які цікаві», – додала Зурабішвілі.

Читайте також: Ніхто серйозно не сприймає спекуляції навколо відкриття «другого фронту» в Грузії - Боррель

Вона також заявила, що має намір «дійти до кінця свого мандату». «Я вважаю, що зараз роль президента дуже важлива для консолідації проєвропейських сил, і я сприятиму цьому у формі, в якій зможу», — заявила Зурабішвілі.

Президентка також торкнулася теми помилування ексглави Грузії Міхеіла Саакашвілі. «Я сказала – це моє дискреційне право. Говорила не лише тут, а й за межами, нещодавно наголосила на цьому і в Лондоні, бо з Європарламенту, а також із різних місць йдуть пропозиції, тиск. Я сказала, що не ухвалю рішення під якимось тиском, ні внутрішнім тиском, ні зовнішнім тиском», - сказала вона.

Читайте також: Треба не допустити того, щоб Росія стала винятковою силою в Чорному морі - президентка Грузії

Як повідомляв Укрінформ, президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про зростання перед парламентськими виборами загроз з боку Росії і наголосила, що єдина перспектива для Тбілісі - бути ближче до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-