Ситуація в Індо-Тихоокеанському регіоні пов'язана з агресією РФ проти України - Боррель

Ситуація в Індо-Тихоокеанському регіоні пов'язана з агресією РФ проти України - Боррель

Укрінформ
Ситуація в Індо-Тихоокеанському регіоні пов'язана з агресією РФ проти України з огляду на нарощування контактів між Росією та Північною Кореєю як на політичному рівні, так і у військовій сфері.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у брюссельській штаб-квартирі НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми зустрінемося з нашими друзями з Індо-Тихоокеанського регіону. Те, що там відбувається, має також зв'язок із російською агресією проти України. Нещодавнє вето Росії на резолюцію ООН з контролю за балістичними ракетами Північної Кореї засвідчує, наскільки близькими є Росія і Північна Корея, як вони працюють разом, як отримується зброя для атак на Україну», - сказав Боррель.

Він зазначив, що вчора обговорював із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою ситуацію на фронті, і заявив про необхідність нарощування допомоги Україні.

«Ми маємо ... робити більше та швидше. Ми вже зробили чимало, але цього очевидно недостатньо. Росія продовжує руйнувати цивільні об'єкти, хоче знищити енергетичну систему України. Вона вбиває людей, руйнує інфраструктуру. Це засвідчує лише одне: ми маємо продовжувати підтримувати Україну та надавати українцям спроможності для опору агресії», - наголосив високий представник ЄС.

За його словами, першочергової уваги міністрів закордонних справ НАТО потребують події у трьох гарячих точках світу: у регіоні Чорного моря, де триває російська агресія проти України, у Червоному морі, де ЄС розгортає військово-морську місію, і у Південно-Китайському морі.

Читайте також: Південна Корея затримала вантажне судно, яке прямувало з КНДР до Росії

Як повідомлялося, у Брюсселі продовжує роботу Північноатлантична рада на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань зустрічі є військова допомога Україні. Сьогодні відбулася зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-