Незалежний кандидат Роберт Кеннеді може суттєво вплинути на вибори президента США - The Hill

Незалежний кандидат Роберт Кеннеді може суттєво вплинути на вибори президента США - The Hill

Укрінформ
Незалежний кандидат на президентських перегонах у США Роберт Кеннеді стрімко набирає підтримку та може відчутно вплинути на результати голосувань американців на виборах президента країни.

Про це пише в понеділок видання The Hill із посиланням на результати останніх соцопитувань, передає Укрінформ.

«Роберт Кеннеді, племінник колишнього президента [Джона Фіцджеральда] Кеннеді, намагається зібрати підписи, щоби потрапити до виборчих бюлетенів у якомога більшій кількості штатів як незалежний кандидат»,- зазначається в повідомленні.

Наразі він зібрав достатню підтримку вже в «пів дюжині штатів», заважує видання. Однак, за даними попередніх опитувань, він може стати найбільш впливовим незалежним конкурентом за історію країни – після бізнесмена Росса Перо, який боровся на президентських перегонах у 1992 році та отримав 19% виборців. Наразі Роберт Кеннеді набирає близько 10%, свідчать соцопитування The Hill/Decision Desk HQ.

«Кеннеді має великі шанси кинути серйозний виклик Байдену й Трампу на виборах або навіть здобути перемогу в окремих штатах»,- зауважує газета.

Читайте також: Байден зібрав достатньо делегатів, аби стати кандидатом у президенти від Демпартії

І якщо жоден з незалежних кандидатів ніколи в історії США не досягав перемоги на виборах, їхня участь може відібрати голоси в електорату того чи іншого основного кандидата. Так, опитування свідчать, що Роберт Кеннеді, таким чином, може завдати шкоди Джо Байдену, який наразі не на багато випереджає Дональда Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, на нинішньому етапі процес президентських виборів у США перебуває на стадії праймеріз, коли кожна партія обирає єдиного кандидата для участі в подальших перегонах. Основні голосування відбудуться 8 листопада, коли американці обиратимуть як президента, так і членів більшої частини Конгресу США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-