Байден зібрав достатньо делегатів, аби стати кандидатом у президенти від Демпартії

Байден зібрав достатньо делегатів, аби стати кандидатом у президенти від Демпартії

Укрінформ
Президент США Джо Байден отримав достатню кількість делегатів для висунення кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Аби стати кандидатом від Демпартії, потрібно було зібрати 1968 делегатів.

У вівторок увечері Байден подолав цей бар’єр, коли почали надходити результати внутрішньопартійних виборів у штатах Джорджія, Міссісіпі, Вашингтон, на Північних Маріанських островах, а також від демократів, які проживають за кордоном.

На цьому тлі Байден виступив із заявою, у якій розкритикував «кампанію злоби, помсти й відплати, яку проводить Трамп і яка загрожує самій ідеї Америки».

Читайте також: Байден закликав прихильників Гейлі об’єднатися з демократами

«Зараз перед виборцями стоїть вибір щодо майбутнього цієї країни, – сказав чинний глава Білого дому. – Чи піднімемося ми й захистимо нашу демократію - чи дозволимо її зруйнувати? Чи відновимо ми право вибору й захистимо наші свободи - а чи дозволимо екстремістам їх відібрати?»

Як очікується, і Трамп отримає достатню кількість делегатів від Республіканської партії, де у вівторок пройшли внутрішньопартійні вибори у штатах Джорджія, Гаваї, Міссісіпі та Вашингтон. Для висунення від республіканців потрібно зібрати щонайменше 1215 делегатів.

Нагадаємо, президентські вибори у США відбудуться 5 листопада.

Фото: Wade Vandervort 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-