У Пакистані суд призупинив експрем'єру Хану та його дружині вирок у справі про хабарництво

У Пакистані суд призупинив експрем'єру Хану та його дружині вирок у справі про хабарництво

Укрінформ
Апеляційний суд Пакистану 1 квітня призупинив дію 14-річного тюремного ув'язнення для експрем'єр-міністра Імрана Хана та його дружини у справі про корупцію, але подружжя не звільнять, оскільки їх вже засуджено за іншими звинуваченнями.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

За словами Зульфікара Бухарі, речника партії Хана «Пакистан Техрік-е-Інсаф», Високий суд Ісламабада призупинив вирок Хану і його дружині Бушрі Бібі після того, як заслухав апеляцію їхнього адвоката.

Суд постановив звільнити подружжя під заставу, але за законами країни Хан і його дружина не будуть звільнені, оскільки Бібі відбуває термін ув'язнення в іншій справі, а Хан був визнаний винним і засуджений у кількох справах.

Читайте також: Засуджений експрем’єр Пакистану отримав ще один вирок

Адвокат подружжя Алі Зафар заявив під час судового засідання в понеділок, що Хан і його дружина не отримали права на справедливий судовий розгляд. За його словами, Хан став політичною жертвою, а подружжя не причетне до жодних правопорушень.

Суд продовжить слухання справи пізніше цього місяця.

Хан був усунутий від влади в результаті вотуму недовіри у квітні 2022 року. Наразі проти експрем'єра порушено понад 170 судових справ.

Як повідомляв Укрінформ, суд Пакистану засудив колишнього прем’єра Імрана Хана та одного з його партійних заступників Шах Махмуда Куреші до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці.

Через день суд виніс Хану новий вирок: 14 років за корупцію.

Нещодавно новосформований парламент Пакистану обрав Шехбаза Шаріфа прем'єр-міністром.

Фото: EFE-EPA/ARSHAD ARBAB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-