СБУ оголосила нову підозру російській пропагандистці Симоньян

СБУ оголосила нову підозру російській пропагандистці Симоньян

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила нову підозру російській пропагандистці Маргариті Симоньян, яка закликає до геноциду українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Фігурантка очолює міжнародний рупор Кремля – телеканал RT та входить до медійного пулу Володимира Путіна. Вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення Росії в Україну та воєнні злочини російських загарбників.

Серед нових задокументованих злочинів Симоньян є публічні заклики до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року.

Також підозрювана неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Читайте також: «Плівки Симоньян», або Taurus розбрату

Встановлено, що фігурантка регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді «авторських» дописів у власному телеграм-каналі та в ефірах російських телеканалів, зокрема бере участь у телевізійній передачі ще одного пропагандиста – Володимира Соловйова.

На підставі нових доказів Симоньян інкримінується вчинення злочинів, передбачених наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Читайте також: СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Монтян

На сьогодні зловмисниця переховується від правосуддя на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Симоньян оголосили підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-