Генерал Годжес вважає, що росіяни не здатні реалізувати переваги на фронті

Генерал Годжес вважає, що росіяни не здатні реалізувати переваги на фронті

Укрінформ
Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що попри те, що Росія зберігає кількісну перевагу у військових, боєприпасах та обладнанні над Україною, її здатність використати цю перевагу обмежена.

Як передає Укрінформ, про це він розповів у подкасті Silicon Curtain, повідомляє Голос Америки.

За словами Годжеса, оглядачі багато говорять про нестачу боєприпасів в Україні, втрати серед військових, втрату Авдіївки, але не так часто чути про «справжні проблеми», які Росія має зі своїм військом. Зокрема, росіяни не здатні повною мірою використати цю перевагу, вважає експерт.

«Авдіївка впала п'ять тижнів тому, а росіяни не змогли з цього скористатись, бо не мають спроможності», - зауважив він.

Щодо переваги Росії в боєприпасах, Годжес вказує, що оголошувані співвідношення артилерійських снарядів Росії до України як 5:1 чи 10:1 «сприймаються як даність». «Можливо, це подекуди і так, але в них (росіян - ред.) немає здатності експлуатувати це. Бо росіяни втратили дуже багато досвідчених офіцерів та сержантів», - каже він.

«Війна - це не лише про математику і хто має більше людей - ми програли у В'єтнамі і в Афганістані», - каже Годжес про США.

Українці значно вмотивованіші, ніж росіяни, зазначив він.

«Українці захищають свою Батьківщину, знають місцевість краще, ніж будь-хто, а росіяни - окупанти та загарбники. Не думаю, що росіян, які хочуть там бути (на фронті з Україною - ред.), вистачить навіть на один шкільний автобус», - додав він.

Читайте також: Генерал Годжес вважає, що НАТО має змушувати Росію хвилюватися, а не навпаки

Годжес також висловив сумніви щодо здатності Росії виконати свої плани зі створення нових підрозділів, про які нещодавно заявив російський міністр оборони Сергій Шойгу.

«Вони втратили так багато людей. В них немає можливості навчити нові 300 000. Вони оголошують, що створили дві нові армії - це брехня. Вони це оголосили, але їх не існує, і точно вони ще не є боєздатними формуваннями», - додав експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News сказав, що Україні вже зараз необхідна допомога. Адже новий наступ РФ очікується наприкінці травня або у червні.

Фото: Delfi / Karolina Pansevič

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-