Глава Мінфіну Німеччини проти повернення призову в армію

Глава Мінфіну Німеччини проти повернення призову в армію

Укрінформ
Лідер Вільної демократичної партії Німеччини та міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер виступає проти повернення обов'язкової військової служби для посилення бундесверу.

Про це він сказав агентству dpa, передає Укрінформ із посиланням на Welt.

У дискусії про обов'язкову службу в бундесвері ліберали віддають перевагу принципу добровільності.

«Економічні витрати на загальну обов’язкову службу були б дуже високими з огляду на брак робочої сили в старіючому суспільстві», — сказав Лінднер.

Водночас він закликав посилити військовий резерв бундесверу.

Міністр оборони Борис Пісторіус зараз вивчає моделі обов'язкової військової служби та взяв до уваги практику скандинавських країн.

«Кращою альтернативою строковій військовій службі, про яку знову говорять, є посилений запас. Громадяни повинні мати можливість добровільно взяти на себе зобов’язання регулярно бути готовими прибути в розпорядження бундесверу протягом більш тривалого періоду часу паралельно з їхньою цивільною кар’єрою», – заявив Лінднер. Це також спосіб залучити експертів у таких сферах, як кіберзахист. На переконання міністра, посилений резерв має бути настільки привабливим, щоб роботодавці також підтримували відповідне зобов’язання.

Читайте також: Ультраправі політики з Франції та Німеччини корумповані Кремлем - євродепутатка

Обов’язкова військова служба була призупинена в Німеччині в липні 2011 року після 55 років існування. Проте закон також передбачає, що обов’язкова військова служба для чоловіків буде відновлена ​​у разі напруги.

Як повідомляв Укрінформ, бундесвер наразі відчуває дефіцит кадрів. На кінець 2022 року чисельність військовослужбовців у Німеччині становила 183 051 особу, з них - 56 729 професійних військових, 116 872 тимчасових військовослужбовців та 9 450 добровольців. Метою Міністерства оборони є збільшення кількості солдатів до 203 тисяч до 2031 року.

Проти призову висловлювалися багато інших німецьких політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-