Трамп назвав боягузами й слабаками республіканців, які цьогоріч залишили Конгрес

Трамп назвав боягузами й слабаками республіканців, які цьогоріч залишили Конгрес

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп розкритикував відмову від депутатського мандата кількох республіканців Палати представників, які покинули свої місця в Конгресі цього року, послабивши крихку республіканську більшість.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, він написав про це в неділю у своїй соцмережі Truth Social реагуючи на відгуки про конгресмена Майка Галлахера, який покидає свій пост.

«Ніколи не забувайте наших боягузів і слабаків! Така ганьба!» – заявив експрезидент.

Критика Трампа була спрямована на Галлахера й республіканця Конгресу Кена Бака, які вирішили достроково залишити Конгрес.

Галлахер піде з Конгресу в середині квітня, залишивши своє місце відкритим до січня наступного року, тоді як Бак подав у відставку минулого тижня й буде замінений у червні.

Ще одна вакансія – після відмови від мандата колишнього спікера Кевіна Маккарті – має бути заповнена наприкінці квітня.

Відтак більшість Республіканській партії в Палаті представників певний час вимірюватиметься лише одним голосом.

Читайте також: Джонсон шукає варіанти надання допомоги Україні – конгресмен-республіканець Ґейтс

Це дає підстави припускати, що спікером може бути призначено лідера демократичної меншості Хакіма Джеффріса, якщо республіканці ініціюють відставку з цієї посади Майка Джонсона, зазначає видання.

Галлахер раніше заявив, що йде з Палати представників через незадоволення діяльністю Республіканської партії, зазначивши, що й не збирався засиджуватися в депутатському кріслі.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден назвав президентську кампанію Ніккі Гейлі "сміливою" і закликав її прибічників об'єднатися з демократами.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-