Припинення поставок зброї США в Україну підбадьорить Китай - тайванський топдипломат

Припинення поставок зброї США в Україну підбадьорить Китай - тайванський топдипломат

Укрінформ
Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що припинення поставок американської зброї в Україну і ймовірна перемога Росії підштовхнуть Китай виступити проти Тайваню та підживить антиамериканську пропаганду Пекіна.

Про це він сказав в інтерв’ю New York Times, передає Укрінформ.

«Якщо Росія зможе окупувати частину України і претендувати на перемогу, це буде вважатись перемогою авторитарних держав, таких як Росія, Китай, Північна Корея чи Іран», - сказав Ву.

За його словами, Китай сприйме відступ Сполучених Штатів від України як доказ того, що в разі продовження його тиску на Тайвань США та їх союзники поступляться і тут.

«Китайські чиновники думають так: «Добре, оскільки Росія змогла це зробити, ми також зможемо це зробити». Тож рішучість Сполучених Штатів у наданні підтримки країнам, які страждають від авторитарної агресії, дуже важлива», - підкреслив дипломат.

Читайте також: У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

Він зауважив, що після виведення американських військ із Афганістану в 2021 році Китай розгорнув широку антиамериканську інформаційну кампанію через державні ЗМІ та соцмережі, виставляючи Сполучені Штати такими, що не дотримуються своїх зобов’язань і намагаючись підірвати довіру до Вашингтона серед його азійських союзників.

«Тому припинення поставок американської зброї в Україну підбадьорить Китай у його агресії проти Тайваню і посилить китайську пропаганду про те, що Сполучені Штати є ненадійним партнером», - заявив тайванський топдипломат.

Читайте також: Чому США затримують допомогу Україні: політичні ігри в розпал війни

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США продовжує активну взаємодію із законодавцями, аби прискорити ухвалення законопроєкту з фінансуванням потреб національної безпеки, що передбачає підтримку України.

Фото: Facebook / 外交部 Ministry of Foreign Affairs, ROC (Taiwan)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-