Арабські держави готові визнати Ізраїль у майбутній угоді - Байден

Арабські держави готові визнати Ізраїль у майбутній угоді - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що арабські країни, зокрема Саудівська Аравія, Єгипет, Йорданія та Катар готові повністю визнати Ізраїль у майбутній угоді.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у четвер, 28 березня, під час дискусії на зірковому благодійному вечорі в Radio City Music Hall у Нью-Йорку, повідомляє агенція Bloomberg.

«Президент Джо Байден заявив, що арабські країни, зокрема Саудівська Аравія, готові повністю визнати Ізраїль у майбутній угоді», - йдеться у повідомленні.

«Я працював із саудитами та з усіма іншими арабськими країнами, зокрема, Єгиптом, Йорданією та Катаром. Вони готові повністю визнати Ізраїль», - сказав Байден.

Президент США також заявив про необхідність створення плану майбутнього сектору Гази та ухвалення рішення за принципом двох держав.

«Це не обов’язково має відбутися сьогодні. Це має бути поступка, і я думаю, що ми можемо це зробити», - додав Байден.

Читайте також: У США зростає кількість противників війни Ізраїлю проти ХАМАСу

Раніше Байден спонукав сторони до переговорів, щоб спробувати досягти тимчасового припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом, що могло б дозволити звільнити більше ізраїльських заручників та доставити більше гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Читайте також: Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у Газі

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-