Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у Газі

Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у Газі

Укрінформ
Рада Безпеки ООН ухвалила резолюції із закликом до негайного припинення вогню між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем під час Рамадану та з вимогою звільнення заручників і розширення потоку гумдопомоги в Газу.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, «за» проголосувало 14 членів РБ із 15, США – утрималися.

Резолюція, запропонована десятьма непостійними членами Ради Безпеки, вимагає негайного припинення вогню на місяць Рамадан, негайного і безумовного звільнення заручників і «нагальної необхідності розширення потоку» допомоги в сектор Гази.

Читайте також: Ізраїль погодився на обмін заручників із ХАМАСом за формулою «800 на 40» - ЗМІ

«Рада Безпеки щойно ухвалила довгоочікувану резолюцію щодо Гази, яка вимагає негайного припинення вогню, а також негайного і безумовного звільнення всіх заручників. Ця резолюція має бути виконана. Провал був би непрощенним», – написав Генсек ООН Антоніу Гутерреш в соціальній мережі X.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю перед візитом до США окреслив пріоритети на переговорах

Раніше США накладали вето на подібні документи. Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що хоча остання резолюція містить правки, яких вимагали Штати, США не можуть проголосувати «за», оскільки поділяють не всі положення. Зокрема, резолюція не містить рішучого засудження дій ХАМАСу.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-