Китай заявив, що не зважатиме на договір США і Філіппін та відстоюватиме свої інтереси в морі

Китай заявив, що не зважатиме на договір США і Філіппін та відстоюватиме свої інтереси в морі

Укрінформ
Китай не зважатиме на договір про взаємну оборону між Сполученими Штатами і Філіппінами, відстоюючи свої територіальні претензії у спірних районах Південно-Китайського моря.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає власний кореспондент Укрінформу.

Коментуючи заяву міністра оборони США Ллойда Остіна про те, що Вашингтон повністю відданий виконанню договору про взаємну оборону з Філіппінами, дипломат зауважив, що США не є стороною в питанні Південно-Китайського моря і не можуть втручатися в проблеми між Китаєм і Філіппінами.

«Китай сповнений рішучості підтримувати свій територіальний суверенітет і морські права та інтереси, і договір про взаємну оборону між Сполученими Штатами й Філіппінами нітрохи не змінить нашу волю та рішучість», - сказав Лінь.

Китай претендує на майже всю акваторію Південно-Китайського моря та його рифи й острови, попри те, що частина з них перебуває у виключних морських економічних зонах сусідніх держав.

Філіппіни, щоб захиститися від загрози з боку Китаю, утримують невеликий контингент морської піхоти та ВМС на борту перетвореного на передовий форпост військового корабля Sierra Madre, затопленого на мілководді Другої мілини Томаса в 1999 році.

Проте від минулого року цей корабель став «гарячою точкою» у спірних водах, і кожна місія філіппінців із поповнення припасів та заміни персоналу на ньому перетворюється в дедалі жорсткіше протистояння з китайськими кораблями.

Читайте також: Філіппіни обіцяють «свідомі» контрзаходи через атаки Китаю на їхні кораблі

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 23 березня берегова охорона Китаю застосувала водомети проти філіппінських катерів у спірному Південно-Китайському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-