Канада відправила до Латвії півтори сотні одиниць військової техніки

Канада відправила до Латвії півтори сотні одиниць військової техніки

Фото
Укрінформ
Канада відправила до Латвії 150 різних армійських транспортних засобів для зміцнення свого військового контингенту в країні.

Як повідомляє Укрінформ, відповідні фото розміщені на сторінці посольства Канади в Латвії у соцмережі Х.

“Опустити пандуси! Протягом вихідних у порту Риги було розвантажено 150 транспортних засобів. Ці автомобілі - частина зобов’язань Канади зі створення багатонаціональної передової сухопутної бригади до осені 2024 року”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у рамках операції “Reassurance” для стримування можливої російської агресії у Латвії в складі багатонаціонального батальйону вже шість років несуть службу сотні канадських військових, а також представники кількох інших країн НАТО. Після початку повномасштабного російського вторгнення до України Канада пообіцяла подвоїти свій військовий контингент в Латвії й у терміновому порядку закупила для своїх військових у Латвії сучасну протитанкову зброю й системи протиповітряної оборони, в тому числі для боротьби з дронами.

Читайте також: Канада та Латвія пообіцяли спільно підтримувати обороноздатність України

Окрім цього, до країни вже прибув танковий ескадрон з 15 основних бойових танків Leopard 2. Очікується, що бригада буде повністю укомплектована до 2026 року й до її складу увійдуть до 2200 канадських військових.

Фото: Сanada en Lettonie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-