Блінкен поїде до Європи - говоритиме про підтримку України й зміцнення НАТО

Блінкен поїде до Європи - говоритиме про підтримку України й зміцнення НАТО

Укрінформ
Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен наступного тижня перебуватиме в європейському турне, де відвідає Францію й Бельгію та обговорить продовження підтримки України, посилення обороноздатності НАТО та інші важливі питання.

Про це повідомив у середу під час пресбрифінгу речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар Блінкен із 1 по 5 квітня відвідає з візитами Париж (Франція), Брюссель і Лувен (Бельгія), щоб підкреслити нашу відданість альянсу НАТО, зміцненню трансатлантичних партнерств та розв’язанню глобальних проблем», - зауважив представник Держдепу.

Він повідомив, що у Франції Блінкен зустрінеться з президентом Макроном. Сторони зосередяться на обговоренні «підтримки зусиль України, запобіганні ескалації конфлікту в Газі та інших важливих питаннях».

Читайте також: Кулеба провів розмову з Блінкеном - наголосив на необхідності подальшої підтримки України

У Брюсселі держсекретар США візьме участь у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО, запланованій 4 квітня. Він проведе двосторонні зустрічі з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом, міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, представниками інших країн-союзників.

У Лувені (Бельгія) Блінкен візьме участь у шостому засіданні Ради США-ЄС з питань торгівлі та технологій.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена вважає, що питання допомоги України тісно пов’язано з національною безпекою Америки.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-