Генпрокуратура РФ із початку 2023 року націоналізувала 15 підприємств ВПК

Генпрокуратура РФ із початку 2023 року націоналізувала 15 підприємств ВПК

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії з початку 2023 року домоглася повернення в державну власність 15 підприємств військово-промислового комплексу вартістю понад 333 мільярди рублів ($3,6 млрд).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами генпрокурора Росії Ігоря Краснова, це стратегічні підприємства, які були незаконно приватизовані, а в деяких випадках потрапили під контроль іноземців, котрі нібито "проводили послідовну політику щодо їх знищення та заподіяння шкоди обороноздатності країни". За версією Краснова, іноземні власники не проводили "модернізацію та розвиток виробництва протягом десятків років, доходи від діяльності переважно виводили за кордон".

Раніше Краснов повідомив, що російська прокуратура через суди домоглася "відновлення контролю держави над десятками стратегічних підприємств" загальною вартістю понад трильйон рублів.

Число позовів про націоналізацію в Росії різко зросло за два роки повномасштабної війни проти України: у 2020 та 2021 роках генпрокуратура РФ подавала лише по три позови на рік.

Читайте також: У Росії націоналізували найбільший електрометалургійний комбінат, власника затримали

Як повідомлялося, генпрокуратура РФ після початку широкомасштабної агресії проти України за два роки війни подала до судів 40 позовів про вилучення на користь держави понад 180 компаній, що фактично стало воєнною націоналізацією приватної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-