Британські війська не змогли б воювати з РФ довше, ніж два місяці - The Telegraph

Британські війська не змогли б воювати з РФ довше, ніж два місяці - The Telegraph

Укрінформ
Британські військові не зможуть воювати з військами РФ понад два місяці, визнав заступник керівника штабу оборони Великої Британії генерал-лейтенант Роб Маговен.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph.

"Велика Британія не змогла б воювати з РФ більш як два місяці, визнав заступник керівника штабу оборони країни", - йдеться у повідомленні.

За його словами, у можливих майбутніх війнах британським збройним силам доведеться справлятися з "оперативним ризиком", пов’язаним з відсутністю необхідних ресурсів.

Це сталося після того, як міністр оборони Грант Шеппс сказав депутатам, що він лобіював у Ріші Сунака та Джеремі Ганта, щоб у новому бюджеті було виділено більше коштів на оборону, але не домігся збільшення витрат.

Читайте також: Генерал Годжес вважає, що НАТО має змушувати Росію хвилюватися, а не навпаки

"Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси... яка є значною... не відповідає, у всіх галузях загрозам, з якими ми стикаємося", - сказав Маговен.

За його словами, Великій Британії потрібно витрачати більше коштів на те, що називається інтегрованою протиповітряною ракетною обороною.

"Ми чітко дали зрозуміти, що нам потрібно витрачати більше грошей, понад рекордну програму, на те, що ми називаємо інтегрованою протиракетною обороною", - сказав він.

Коли ексміністр збройних сил Марк Франсуа сказав йому, що Велика Британія "не зможе битися з армією Путіна довше кількох місяців у повномасштабній стрілецькій війні, тому що у нас немає боєприпасів та запасів техніки для цього", Маговен визнав, що це так.

Читайте також: Пентагон про ракетні загрози для Польщі: США готові захищати територію НАТО

Як повідомлялося, німецька армія попри брак техніки та персоналу здатна разом з партнерами надійно захистити країну та блок НАТО, а також готова продовжувати допомагати Україні.

Фото: Ben Birchall/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-