Cікорський обговорив зі Столтенбергом посилення безпеки повітряного простору Польщі

Cікорський обговорив зі Столтенбергом посилення безпеки повітряного простору Польщі

Укрінформ
Глава польської дипломатії обговорив в понеділок з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом подробиці порушення російською ракетою кордону Польщі, а також шляхи посилення безпеки повітряного простору РП та союзницьких країн.

Про це повідомило МЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Міністр Сікорський поінформував генсека НАТО про подробиці порушення повітряного простору Польщі російською крилатою ракетою 24 березня цього року і про задіяні в цьому контексті процедури”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, глава польської дипломатії підкреслив, що це - “черговий випадок, коли дії Росії, яка продовжує свою невиправдану та жорстоку агресію проти України, загрожують також безпеці країн-членів НАТО”.

“Також обговорювалися шляхи посилення безпеки повітряного простору Польщі та союзників”,- йдеться в повідомленні.

Як інформується, темою розмови була також майбутня зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, яка присвячуватиметься підготовці до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року.

Читайте також: У Польщі поступово зростає підтримка участі польських військ у війні в Україні - ЗМІ

Як повідомлялося, російська ракета в неділю о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

Начальник Генштабу ЗС Польщі Вєслав Кукула у понеділок поінформував, що повітряний простір Польщі порушила російська ракета X-101. У Генштабі Польщі вважають, що ракета таким чином могла бути запрограмована навмисно.

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі. Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв проігнорував у понеділок виклик до МЗС Польщі у зв’язку з порушенням російською ракетою у неділю вранці повітряного простору РП. Відтак Польща іншим каналом передасть МЗС Росії дипломатичну ноту з вимогою пояснити факт порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів типу "Shahed".

Фото: weekendfm.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-