Італія слідом за Францією посилює заходи безпеки

Італія слідом за Францією посилює заходи безпеки

Укрінформ
У понеділок Італія оголосила про посилення заходів безпеки в країні після теракту в підмосковному "Крокус Сіті Холі", відповідальність за який взяв на себе ІДІЛ.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

В Італії на засіданні Ради національної безпеки було прийнято рішення про посилення заходів безпеки, зокрема, під час Страсного тижня, що передує Великодню.

Так, буде посилено як спостереження, так і перевірки, "найбільша увага приділятиметься місцям великого скупчення і пересування людей, а також чутливим об'єктам", - йдеться в заяві МВС Італії.

Зазначається, що Папа Франциск має щільний графік заходів у Римі та Ватикані в дні, що передують Великодній неділі.

Читайте також: Лідер Ічкерії: Не маю жодних сумнівів, що теракт у «Крокусі» скоїли спецслужби РФ

Як повідомляв Укрінформ, у Франції оголосили про підвищення рівня терористичної загрози до максимального після подій в Росії.

У Сербії на вихідних співробітники таємної поліції з автоматами патрулювали вулиці Белграда. Президент Александар Вучич заявив, що вони і поліція в цивільному будуть стежити за спортивними об'єктами і торговими центрами в столиці. Опоненти Вучича розкритикували цей захід як непотрібний і такий, що має на меті залякати населення.

Увечері 22 березня у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ, Підмосков’я) вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 137 загиблих та 180 постраждалих. Відповідальність за взяла на себе філія угруповання "Ісламська держава", що підтвердили американські та інші західні офіційні особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-