Спецслужби Азербайджану заявили про зрив підготовки терактів

Спецслужби Азербайджану заявили про зрив підготовки терактів

Відео
Укрінформ
Спецслужби Азербайджану заявили про арешт чоловіка, який проживав на території Росії і планував теракти у республіці.

Про це повідомляє Служба державної безпеки Азербайджану, передає Укрінформ.

Під час розслідування встановлено, що 36-річний громадянин Азербайджану Бахруз Аскеров, який проживав у російському Мурманську, готувався до скоєння терористичного акту в республіці. За даними спецслужби, він залучав до цього й інших осіб, які мешкають у різних регіонах Азербайджану. Аскеров давав їм вказівки з метою організації замаху на главу Лянкяранської міської виконавчої влади, зазначили у спецслужбі. Окрім цього, він разом зі спільниками готував змову проти іноземця, який викладає англійську мову.

Служба держбезпеки встановила також, що обвинувачений планував організувати військову підготовку на території іншої держави для осіб, з якими контактував.

Читайте також: У Британії ув’язнили вихідця з РФ - шпигував за опозиційним іранським телеканалом

Аскерова заарештували та притягнули до відповідальності за статтями про підготовку до тероризму Кримінального кодексу Азербайджану. Суд постановив помістити його під варту.

Як повідомляв Укрінформ, слідчий комітет Вірменії відкрив кримінальне провадження за статтею «теракт» після того, як троє осіб з гранатами намагалися проникнути до адміністративної будівлі Нор-Норського відділення поліції у Єревані.

Фото: State Security Service of the Republic of Azerbaijan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-