Підозрюваному у корупції ексміністру транспорту Сінгапуру висунули ще вісім обвинувачень

Підозрюваному у корупції ексміністру транспорту Сінгапуру висунули ще вісім обвинувачень

Укрінформ
Колишньому міністру транспорту Сінгапуру С.Ісварану, який є фігурантом справи про корупцію, висунули вісім нових обвинувачень.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Обвинувачення стосуються того, що Ісваран отримав цінні речі на суму близько 18 956 сінгапурських доларів ($14 077) від особи, яка мала ділові стосунки з міністерством транспорту, йдеться в заяві Бюро з розслідування корупційних дій. За повідомленнями місцевих ЗМІ, ідеться про віскі, ключки для гольфу та велосипед Brompton.

Стаття передбача штраф або засудження до ув'язнення на строк до двох років.

Справа Ісварана - перше розслідування корупції щодо міністра з 1986 року, коли отримання хабарів закидали тодішньому міністру національного розвитку Те Чеанг Вану. Те помер до того, як проти нього були висунуті офіційні обвинувачення.

Читайте також: Прокуратура Латвії відкрила справу через приватні перельоти глави МЗС

Корупційні скандали є рідкістю в Сінгапурі, який посідає п'яте місце серед найменш корумпованих країн в Індексі сприйняття корупції Transparency International за 2023 рік.

Як повідомляв Укрінформ, у січні С.Ісваран був обвинувачений у 27 корупційних злочинах. Більшість з них пов'язані з отриманням подарунків від малайзійського мільярдера Онг Бенг Сенга, який нібито давав колишньому міністру квитки на шоу Вест-Енду та футбольні матчі в обмін на просування його бізнес-інтересів.

Ісваран склав повноваження члена парламенту і пішов у відставку. Обвинувачення він заперечує.

Фото: Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-