Прокуратура Латвії відкрила справу через приватні перельоти глави МЗС

Прокуратура Латвії відкрила справу через приватні перельоти глави МЗС

Укрінформ
Генпрокуратура Латвії відкрила кримінальне провадження щодо можливої розтрати коштів у зв'язку з використанням міністром закордонних справ Крішьянісом Каріньшем приватних авіарейсів під час перебування на посаді прем'єр-міністра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Генпрокуратура розпочала кримінальний процес про можливу розтрату коштів у зв'язку з використанням приватних авіарейсів під час відряджень колишнього прем'єр-міністра Кріш'яніса Каріньша", - повідомили у прокуратурі.

Генпрокуратура не заперечує, що під час виконання обов'язків вищих посадових осіб можуть виникнути ситуації, коли для забезпечення відрядження необхідно скористатися послугами приватних літаків.

Вказана норма передбачає, що прем'єр-міністру відшкодовуються транспортні витрати на всіх видах транспорту відповідно до фактичних витрат, але не перевищуючи тарифи бізнес-класу або їх еквіваленти.

Читайте також: Латвія видала перші приписи на виїзд громадянам Росії

Перевірка показала, що на спеціальні рейси з 2021 до 2023 року були витрачені суми, що перевищують передбачені договорами з туристичними агентствами.

Таким чином, існує реальна можливість кримінального правопорушення. У цьому зв'язку генпрокуратура ухвалила рішення про порушення кримінального процесу за статтею про можливу розтрату коштів у великих розмірах.

Раніше повідомлялось, що за даними латвійської Держканцелярії, з вересня 2021 по вересень 2023 року з державного бюджету на спецрейси Каріньша були витрачені €613 830, а разом із частиною витрат, що покриваються ЄС, - €1,36 мільйона.

Фото: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-