Президент Мексики заявив, що не боротиметься із наркокартелями за наказом США

Президент Мексики заявив, що не боротиметься із наркокартелями за наказом США

Укрінформ
Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що не буде боротися із мексиканськими наркокартелями за наказом США.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Обговорюючи свою відмову переслідувати картелі, він сказав, що розглядає це як частину політики, яку він назвав "Мексика передусім".

"Ми не збираємося діяти як поліцейські для будь-якого іноземного уряду. Мексика - понад усе. Наш дім - понад усе ", - сказав Лопес Обрадор.

За його словами, наркотики - це проблема США, а не Мексики, і запропонував допомогти обмежити потік наркотиків до Америки, але тільки "з гуманітарних міркувань".

Читайте також: У Болівії вилучили рекордну партію кокаїну більш як на $450 мільйонів

"Звісно, ми співпрацюватимемо в боротьбі з наркотиками, передусім тому, що це стало дуже чутливою, дуже сумною гуманітарною проблемою, тому що багато молодих людей вмирають у Сполучених Штатах через фентаніл", - сказав президент.

Зазначається, що понад 70 000 американців щорічно помирають від синтетичних опіоїдів, таких як фентаніл, які переважно виготовляються у Мексиці з хімічних речовин і прекурсорів, що контрабандою ввозяться з Китаю.

Лопес Обрадор також зазначив, що відвідав містечко Бадірагуато в штаті Сіналоа, де проживають наркобарони, такі як Хоакін "Ель Чапо" Гузман, щонайменше пів дюжини разів, і пообіцяв зробити це ще раз до того, як залишить посаду у вересні.

Читайте також: Грузія заперечує викрадення її громадян у Мексиці

Посольство США в Мексиці не прокоментувало останні заяви Лопеса Обрадора, але зазначило, що в п'ятницю Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти мережі відмивання грошей картелю Сіналоа, в якій доходи від продажу фентанілу використовувалися для купівлі партій мобільних телефонів у США, які потім продавалися в Мексиці.

Лопес Обрадор і раніше виступав проти "демонізації" наркокартелів, протягом багатьох років він викладав різні обґрунтування своєї політики, яка полягає в тому, щоб уникати зіткнень з картелями. Раніше він говорив, що "не можна боротися з насильством насильством", а також стверджував, що уряд повинен усунути "причини" насильства з боку наркокартелів, які викликані бідністю або відсутністю можливостей.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року уряд Мексики офіційно видав правоохоронним органам США Овідіо Гузмана, сина сумнозвісного ув’язненого наркобарона “Ель Чапо”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-