Прем'єр Фінляндії про теракт у Підмосков’ї: Неймовірно, що таке відбувається

Прем'єр Фінляндії про теракт у Підмосков’ї: Неймовірно, що таке відбувається

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо прокоментував теракт у Підмосков’ї, що стався у концертному залі «Крокус Сіті Холл», і висловив співчуття близьким жертв.

Про це він сказав у суботньому ранковому ефірі Yle Ykkösaamu, передає Укрінформ.

За його словами, новини з Москви надходять шокуючі.

«Ми засуджуємо будь-який тероризм, де б він не стався, і я хочу особисто висловити співчуття близьким жертв. Неймовірно, що таке відбувається», - сказав Орпо.

Зазначається, що багато західних країн засудили цей теракт, але поки прямих співчуттів російському диктатору Володимиру Путіну висловлено не було.

«Думаю, причина цілком очевидна. Розв'язана ним ( Путіним – ред.) агресивна війна призвела, ймовірно, до сотень тисяч жертв, військові дії тривають, як і військові злочини. На мою думку, зв'язок абсолютно зрозумілий», - вважає глава фінського уряду.

За словами прем'єр-міністра, Фінляндія стежить за ходом розслідування цієї трагедії, спираючись на міжнародну інформацію.

Читайте також: У Росії затримали 11 причетних до теракту у «Крокус Сіті Холі»

Як повідомляв Укрінформ, напад невідомої озброєної групи на популярний концертний зал «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї було скоєно ввечері 22 березня, перед початком концерту рок-гурту "Пікнік", на який зібралися тисячі людей.

В результаті кількість загиблих становить 115, але ця цифра може зрости.

Міністерство закордонних справ Польщі також засудило цей теракт.

Фото: Tiina Jutila / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-