Кількість загиблих у підмосковному «Крокус Сіті Холі» зросла до 115

Кількість загиблих у підмосковному «Крокус Сіті Холі» зросла до 115

Укрінформ
Кількість загиблих унаслідок теракту в підмосковному концертному залі Crocus City Hall зросла до 115.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на дані Слідчого комітету РФ, передає Укрінформ.

За попередніми даними, причинами загибелі людей стали вогнепальні поранення та отруєння продуктами горіння. МОЗ Московської області публікує список загиблих. У ньому наведено прізвища, імена, по батькові та дати народження понад 40 осіб.

За інформацією МОЗ, постраждали понад 140 осіб. Натомість ЗМІ пишуть про понад 180 постраждалих, але офіційно ці дані не підтверджені.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті Холі» може були операцією російських спецслужб – ЦПД

Тим часом ФСБ Росії повідомила про 11 затриманих у справі про теракт, зокрема про чотирьох підозрюваних у безпосередній причетності до нього. Затримання відбулося у Брянській області.

Російські телеграм-канали пишуть, що один із підозрюваних працював у барбершопі в Іванові та Тейкові. Ще про одного підозрюваного відомо, що через Телеграм йому запропонував заробити півмільйона рублів "помічник проповідника", якого він слухав.

Водночас з'явилися дані про помилковість щонайменше трьох «орієнтувань» на підозрюваних громадян Таджикистану, поширених у Мережі.

При цьому ФСБ заявила, нібито терористи планували перейти російсько-український кордон та мали контакти на українській стороні.

Читайте також: Французька влада засудила теракт у Підмосков'ї

Проте опозиційний журналіст Олександр Плющов звернув увагу на те, що спочатку у повідомленнях ЗМІ говорилося, що машину з терористами зупинили за 16 км від Білорусі - у селищі Теплий Брянської області. Однак згодом депутат Держдуми Олександр Хінштейн назвав інше місце затримання автомобіля - село Хацунь Брянської області. Телеграм-канал ASTRA зазначає, що від цього населеного пункту до України близько 153 кілометрів, до Білорусі - 250.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня ввечері у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися "люди в камуфляжі" та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула пожежа.

Crocus City Hall - багаторівневий концертний зал, розташований на території ділового центру «Крокус-Сіті» в Красногорську, в безпосередній близькості від 67км МКАД і поряд зі станцією метро «М'якініно». Зал був відкритий у 2009 році.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-