У США ініціюють усунення Джонсона від посади спікера Палати представників - ЗМІ

У США ініціюють усунення Джонсона від посади спікера Палати представників - ЗМІ

Укрінформ
Членкиня Палати представників США та соратниця колишнього американського президента Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін ініціювала відставку спікера-однопартійця Майка Джонсона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill із посиланням на поінформовані джерела.

Грін подала клопотання про звільнення спікера Джонсона – той самий процедурний крок, який призвів до усунення колишнього спікера Палати представників Кевіна Маккарті у жовтні минулого року.

Раніше у п’ятницю Палата представників проголосувала за ухвалення пакету про держфінансування, аби запобігти призупиненню роботи уряду Сполучених Штатів.

Вранці 22 березня в ефірі подкасту колишнього радника Трампа Стіва Беннона Грін звинуватила Джонсона у тому, що він занадто багато віддав президенту США Джо Байдену та демократам під час перемовин про фінансування уряду. Вона припустила, що серйозно обмірковує можливість подати клопотання про звільнення Джонсона із посади спікера.

Читайте також: Палата представників США схвалила бюджет на $1,2 трильйона для уникнення шатдауну

Як пише The Hill, наразі незрозуміло, чи залучиться Грін достатньою підтримкою, щоб відсторонити спікера. Це пов’язано з тим, що низка демократів, які одностайно проголосували за відсторонення Маккарті, кажуть, що підтримають Джонсона, якщо той продовжить укладати двопартійні угоди із Байденом щодо таких питань, як держфінансування та допомога Україні.

Джонсон відмовився розглядати ухвалений Сенатом пакет допомоги Україні, проте пообіцяв працювати над версією закону в Палаті представників, коли Конгрес повернеться до Вашингтона після канікул в середині квітня.

Нагадаємо, у п’ятницю Палата представників Конгресу США схвалила пакет про державне фінансування у розмірі 1,2 трильйона доларів.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-