Австралія і Британія закликали Китай утриматися від допомоги Росії

Австралія і Британія закликали Китай утриматися від допомоги Росії

Укрінформ
Австралія і Велика Британія розкритикували дії Китаю у Гонконзі та Південнокитайському морі, а також закликали країну відмовитися від надання допомоги Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У спільній заяві міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, британський міністр оборони Грант Шаппс та їх австралійські колеги Пенні Вонг і Річард Мрлз назвали дії китайських суден щодо філіппінських кораблів та екіпажів поблизу другої мілини Томаса у Південнокитайському «небезпечною та дестабілізуючою».

Окрім цього, міністри висловили стурбованість новим законом про безпеку Гонконгу, який, зокрема, розширює поняття заколоту і державної таємниці та передбачає жорсткіші покарання за ці злочини.

«Висловили глибоку стурбованість з приводу системної ерозії автономії, свобод і прав у Гонконзі, і того впливу, який матиме на нього нещодавно прийнятий закон про захист національної безпеки, а також визнали потенційний вплив цього законодавства на людей поза межами Гонконгу», – йдеться у заяві.

Читайте також: Кремль створює коаліцію з Китаєм, Іраном і КНДР - ISW

Також представники двох країн різко розкритикували вторгнення Росії в Україну і заявили, що Китай повинен відіграти роль у припиненні війни.

«Міністри закликали усіх, хто має тісні відносини із Росією, зокрема Китай, утриматися від допомоги Росії у продовженні її війни у будь-який спосіб та переконати РФ припинити її незаконну війну (проти України – ред.)», – зазначено у документі.

Як повідомлялося, Китай вважає, що для врегулювання «кризи в Україні» необхідно провести міжнародну мирну конференцію, визнану Україною і Росією, в ході якої країни мали б можливість відверто висловити свої позиції та домовитися про врегулювання суперечок.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-