У Росії «міжнародний громадський рух ЛГБТ» внесли до списку екстремістів

У Росії «міжнародний громадський рух ЛГБТ» внесли до списку екстремістів

Укрінформ
Росфінмоніторинг вніс до переліку "терористів та екстремістів" неіснуючий "міжнародний громадський рух ЛГБТ".

По це повідомляє телеканал "Настоящее время" передає Укрінформ.

Верховний суд Росії, який визнав "рух ЛГБТ" екстремістською організацією заявив, що у діяльності "руху" виявлено "різні ознаки та прояви екстремістської спрямованості, у тому числі порушення соціальної та релігійної ворожнечі".

Незважаючи на те, що "міжнародного громадського руху ЛГБТ" у Росії не існує, відразу після рішення Верховного суду почалися рейди в гей-клубах, потім людей почали штрафувати за демонстрацію "екстремістської символіки" через зображення веселки.

За участь у діяльності "екстремістської організації" можна отримати 6-10 років позбавлення волі. Правозахисники попередили, що визнання неіснуючого руху "екстремістським" може "привести до криміналізації правозахисної та активістської діяльності та ризику переслідування для правозахисників, активістів, журналістів і ЛГБТ-персон, що просто відкрито висловлюють свої погляди".

Читайте також: Орбан заявив про «наступ ЛГБТ» на Угорщину

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада суддя верховного суду РФ Олег Нефьодов задовольнив позов російського Мін'юсту про визнання "екстремістською організацією" та заборону "міжнародного громадського руху ЛГБТ". Рішення набуло чинності негайно.

Фото: DРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-