В результаті аварії танкера біля берегів Японії загинули 8 людей

В результаті аварії танкера біля берегів Японії загинули 8 людей

Укрінформ
Щонайменше вісім загиблих внаслідок перекидання біля Японії танкера, який йшов під прапором Південної Кореї та перевозив хімікати. Одну людину врятували, ще двох шукають.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Al Jazeera.

“Вісім людей загинули, а двоє досі вважаються зниклими безвісти після того, як танкер під прапором Південної Кореї перекинувся біля Японії в бурхливому морі”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що одного члена екіпажу вдалося врятувати, хоча спочатку його навали серед загиблих.

Танкер Keoyoung Sun з 11 членами екіпажу (двоє південнокорейців, включаючи капітана, восьмеро індонезійців і громадянин Китаю) на борту перекинувся в середу поблизу острова Муцуре, недалеко від головного острова Хонсю, на південному заході Японії. Операція з порятунку ще двох зниклих безвісти триває.

Читайте також: Пекін заявив, що у Тайванській протоці немає «міжнародних вод»

Офіційні особи заявили, що танкер перевозив 980 тонн акрилової кислоти, органічної сполуки, яка використовується в клеях, фарбах і поліролях. Наразі, жодного витоку не виявлено, і чиновники вивчають, які заходи захисту навколишнього середовища можуть знадобитися в разі витоку.

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього року біля берегів Туреччини зазнало аварії вантажне судно Nordea Star, що тримало курс із турецького Трабзона в Україну. Воно стало некерованим біля берегів Румунії та було віднесене до узбережжя Кастамону.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-