Пекін заявив, що у Тайванській протоці немає «міжнародних вод»

Пекін заявив, що у Тайванській протоці немає «міжнародних вод»

Укрінформ
Речник управління уряду КНР у справах Тайваню Чень Біньхуа заявив, що обидві сторони Тайванської протоки є територією Китаю, і в цій протоці немає «міжнародних вод».

Про це він сказав, коментуючи зусилля Тайбея залучити іноземні держави до підтримання статус-кво в протоці, що розділяє материк і острів, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

«Згідно з Конвенцією ООН з морського права та внутрішнім законодавством Китаю, води Тайванської протоки поділяються на внутрішні води, територіальне море, прилеглу зону та виключну економічну зону», - заявив Чень.

За його словами, в міжнародному морському праві немає такого юридичного терміну, як «міжнародні води», звинувативши керівництво Тайваню в підігруванні США, які називають протоку «міжнародними водами», де має бути свобода судноплавства.

Читайте також: Глава спецслужби Тайваню заявив про відсутність ознак підготовки Китаю до негайної війни

«Влада ДПП (Демократичної прогресивної партії, чий уряд керує Тайванем - ред.), обслуговуючи спотворену точку зору Сполучених Штатів, зрадила національні інтереси у своєму прагненні до незалежності Тайваню та вимагаючи іноземної підтримки», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Берегова охорона Тайваню отримала новий великий патрульний корабель із потужними системами зброї для посилення захисту острова та належних йому острівців і морських районів від зазіхань Китаю.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-