У РФ заблокували сайти центру «Меморіал» та видання Sota

У РФ заблокували сайти центру «Меморіал» та видання Sota

Укрінформ
У Росії заблоковані сайти центру захисту прав людини "Меморіал", а також опозиційного видання Sota.

Про це повідомляється в їхніх Телеграм-каналах, передає Укрінформ.

За інформацією "Меморіалу", запис про блокування з'явився в реєстрі заборонених сайтів, який веде ГО "Роскомсвобода". Яке саме відомство вимагає заблокувати сайт, невідомо.

Редакція Sota зазначила, що не отримувала жодних повідомлень про блокування. «З'ясувалося, що рішення було прийнято 5 березня за "системні порушення законів РФ". Тобто за те, що ми не дотримуємося цензури», – йдеться у повідомленні.

Журналісти Sota зазначають, що були готові до блокування, і тепер пропонуватимуть статті у двох варіантах - «з VPN і без нього, як уже роблять багато наших колег».

Читайте також: Роскомнагляд заблокував у РФ сайт видання «Говорит НеМосква»

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення до України в РФ розпочалися масові блокування сайтів. Роскомнагляд зажадав від ЗМІ публікувати про війну з Україною лише "дані з офіційних російських джерел", пригрозивши штрафами та блокуванням. Відомство також вимагало від ЗМІ видаляти інформацію про війну, яку в РФ вважають "такою, що не відповідає дійсності". На сьогодні у Росії заблоковані сотні тисяч сайтів та посилань, соціальні мережі Фейсбук, Інстаграм, Х, а також сайти незалежних опозиційних видань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-