Метеорологи ООН оголосили червоний рівень небезпеки через глобальне потепління

Метеорологи ООН оголосили червоний рівень небезпеки через глобальне потепління

Укрінформ
Всесвітня метеорологічна організація ООН оголосила червоний рівень небезпеки через глобальне потепління.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, за даними щорічного звіту Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) "Стан глобального клімату", у 2023 році середня температура досягла найвищого рівня за 174 роки ведення записів із відчутним відривом.

Температура океану також виявилися найвищими за останні 65 років, "причому понад 90% морів зазнавали спеки протягом року, що завдало шкоди продовольчим системам".

«Всесвітня метеорологічна організація оголошує червоний рівень тривоги. Те, що ми спостерігали у 2023 році, викликає особливе занепокоєння», - зазначила глава ВМО Селесте Сауло.

Читайте також: В ООН зафіксували нетипово високі для зими температури у Північній півкулі

Також вона додала, що океанська спека є вкрай небезпечною, адже вона майже незворотна і, можливо, потребуватиме тисячоліть, аби становище нормалізувалося.

Своєю чергою, очільник відділу моніторингу клімату ВМО Омар Баддур заявив, що існує "висока ймовірність" того, що 2024 рік встановить нові теплові рекорди, оскільки наступний рік після Ель-Ніньйо зазвичай є ще теплішим.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Європейської кліматичної служби Copernicus останні дев'ять місяців поспіль б'ються нові температурні рекорди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-