Французька армія готується до найжорсткіших зобов’язань перед союзниками - голова генштабу

Французька армія готується до найжорсткіших зобов’язань перед союзниками - голова генштабу

Укрінформ
Стратегічна солідарність Франції з союзниками, головним чином в Європі і в рамках НАТО, вимагає від неї мати підготовлені збройні сили, щоби захиститись від агресії та відстояти свої інтереси в кожному географічному регіоні.

Як передає Укрінформ, про це розповів генерал, начальник генерального штабу французької армії П’єр Шілль у авторській колонці в Le Monde.

«Франція має міжнародну відповідальність. Вона має інтереси і території в кожному географічному регіоні. Вона пов'язана оборонними угодами з державами, яким загрожує велика небезпека. Щоб захиститися від агресії і відстояти свої інтереси, французька армія готується до найжорсткіших зобов'язань, заявляючи про це і демонструючи це», - написав генерал.

Читайте також: Макрон: Якщо Україна програє Росії, наслідки будуть прямими для Франції

За його словами, армія адаптується, щоб забезпечити безпеку французького народу і сприяти безпеці своїх союзників, головним чином в Європі. Вона бере участь у масштабній трансформації та посилює свої спроможності.

«Франція здатна виділити одну дивізію, тобто близько 20 000 осіб, для участі в коаліції протягом тридцяти днів. Вона здатна командувати коаліційним армійським корпусом чисельністю до 60 000 осіб, об'єднавши французьку дивізію і національні сили з однією або кількома дивізіями союзників. Штаб корпусу є важливою структурою для управління сухопутними операціями різної інтенсивності, від врегулювання кризових ситуацій або місій запевнення до операцій високої інтенсивності», - написав очільник генштабу.

Він наполягає, що армія – це не лише військовий, а і демократичний інструмент, який дозволяє Франції брати на себе автономні зобов'язання в якості рамкової країни в НАТО або в рамках спеціальної коаліції.

Читайте також: Франція спростувала російський фейк про відправку 2000 своїх солдатів в Україну

«Що би не сталося в міжнародній ситуації, французи можуть бути впевнені: їхні солдати будуть поруч», - запевняє Шілль.

Нагадаємо, міністерство збройних сил Франції спростувало інформацію, яку озвучив голова російської зовнішньої розвідки Наришкін, щодо введення в Україну 2000 французьких солдатів в найближчому майбутньому.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-