Франція спростувала російський фейк про відправку 2000 своїх солдатів в Україну

Франція спростувала російський фейк про відправку 2000 своїх солдатів в Україну

Укрінформ
Міністерство збройних сил Франції спростувало інформацію щодо нібито швидкого введення французьких військ в Україну, про що раніше заявив голова російської зовнішньої розвідки Сергій Наришкін.

Як передає Укрінформ, французьке міністерство оприлюднило відповідну заяву на своїй сторінці у мережі Х.

«Інформація, поширена Сергієм Наришкіним, директором російської зовнішньої розвідки, є частиною систематичного використання масової дезінформації, яку широко застосовує Росія. Ми закликаємо до максимальної пильності, щоб уникнути будь-яких маніпуляцій», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також назвали такі провокації безвідповідальними.

Раніше російське інформаційне агентство ТАСС повідомило, що Москва має інформацію про те, що Франція готує військовий контингент чисельністю 2000 солдатів для відправки в Україну. ТАСС послався на директора служби зовнішньої розвідки Росії (СЗР) Сергія Наришкіна.

Читайте також: Макрон: Якщо Україна програє Росії, наслідки будуть прямими для Франції

«Нинішнє керівництво країни (Франції) не переймається ні смертями простих французів, ні стурбованістю генералітету. За інформацією, отриманою СЗР Росії, вже готується контингент для відправки в Україну. Спочатку він складатиметься з близько 2 000 солдатів», - сказав Наришкін.

За його словами французькі військові «побоюються, що такий важливий військовий підрозділ не може бути перекинутий і розміщений в Україні непомітно», а також, що вони стануть «законною пріоритетною мішенню для атак з боку російських збройних сил».

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон стверджує, що необхідно бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій, тому не відкидає варіанту, за якого виникне необхідність проведення операцій «на місцях», щоб протистояти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-