Столтенберг у Вірменії: Стабільність на Південному Кавказі важлива для НАТО

Столтенберг у Вірменії: Стабільність на Південному Кавказі важлива для НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Вірменію та Азербайджан досягти угоди, яка прокладе шлях до нормалізації відносин та міцного миру.

Про це він заявив під час візиту до Єревана в межах поїздки до країн Кавказького регіону, повідомляє пресслужба Альянсу, передає Укрінформ.

«Мир і стабільність на Південному Кавказі важливі для безпеки у більш широкому значенні. Я закликаю Вірменію та Азербайджан скористатися можливістю для встановлення міцного миру», - написав Столтенберг у соцмережі Х.

Зазначається, що в ході візиту до Єревану генсек НАТО зустрівся з президентом Ваагном Хачатуряном і прем’єр-міністром Ніколом Пашиняном.

Столтенберг наголосив, що НАТО підтримує суверенітет та територіальну цілісність Вірменії, а також її мирні прагнення.

Генсек Альянсу відзначив те, що Вірменія протягом майже 20 років є ключовим партнером миротворчої місії НАТО KFOR, допомагаючи гарантувати безпечне та надійне середовище для всіх громад у Косові.

Крім цього, генеральний секретар НАТО наголосив, що «війна Росії в Україні є протверезним нагадуванням про те, що не слід сприймати мир як щось належне».

«Якщо Путін досягне успіху в Україні, існує реальний ризик того, що його агресія на цьому не зупиниться, й інші авторитарні гравці стануть сміливішими», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО закликав усіх партнерів по Альянсу «зробити все можливе, щоб гарантувати, що Путін не виграє свою агресивну війну».

«Ситуація на полі бою залишається складною, але це привід активізувати дії, а не скорочувати нашу підтримку», - сказав він.

Під час візиту Столтенберг обговорив хід реалізації реформ у Вірменії. За його словами, країна продемонструвала реальну відданість боротьбі з корупцією, зміцненню демократичних інститутів та підтриманню верховенства закону.

Читайте також: Столтенберг засудив «вибори» на окупованих територіях України й Грузії

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО відвідує країни Кавказького регіону. Він провів переговори щодо розвитку двостороннього співробітництва та спільних зусиль зі зміцнення регіональної та глобальної безпеки з політичним керівництвом Азербайджану.

Також Столтенберг зустрівся з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Кобахідзе та назвав протиправними так звані вибори, організовані на тимчасово окупованих територіях України й Грузії, а в самій Росії, на його думку, волевиявлення не було ані вільним, ані справедливим.

Фото: Flickr/NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-