Столтенберг засудив «вибори» на окупованих територіях України й Грузії

Столтенберг засудив «вибори» на окупованих територіях України й Грузії

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО назвав протиправними «вибори», організовані на тимчасово окупованих територіях України й Грузії, а так звані президентські вибори у Росії, на його думку, не були ані вільними, ані справедливими.

Про це він заявив у Тбілісі на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Кобахідзе, передає Укрінформ.

«Дії Росії з організації виборів в окупованих частинах Грузії і України є абсолютно протиправними. Очевидним є, що російські президентські вибори не були ані вільними, ані справедливими», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що Росія і далі реалізує свої імперіалістичні амбіції. Ситуація на полі бою в Україні залишається складною.

«Тож є життєво важливим, щоб ми продовжували нарощувати нашу допомогу. Союзники по НАТО надають 99% військової допомоги для України, і наші партнери також відіграють у цьому ключову роль. Грузія приймає тисячі українських біженців, надає їм критично важливу гуманітарну та фінансову допомогу. Водночас ми можемо та повинні зробити більше, щоб зупинити російський цикл агресії», - наголосив генсек НАТО.

Він повідомив, що під час переговорів у Тбілісі сторони розглянули безпекову ситуацію в регіоні Чорного моря, де внаслідок розв'язаної Росією війни свобода судноплавства опинилася під ризиком, створивши загрози для глобального постачання продовольства.

«Але за нашої допомоги Україна витіснила, знищила або пошкодила значну частину російського Чорноморського флоту. Успіх України дозволив їй знову відкрити поставки зерна морським шляхом, що є життєво важливим для її економіки та глобальної продовольчої безпеки», - зазначив керівник Альянсу.

Читайте також: Реакція на російські «вибори» за кордоном: «рекорд завдяки репресіям», «майже як Саддам»

Він також підтвердив рішучість союзників у підтримці євроатлантичної інтеграції Грузії.

«Важливо, щоб Грузія продовжувала внутрішні реформи, зміцнювала демократичні цінності та верховенство права», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО відвідує країни Кавказького регіону. Вчора він провів переговори щодо розвитку двостороннього співробітництва та спільних зусиль із зміцнення регіональної та глобальної безпеки з політичним керівництвом Азербайджану.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-