Білий дім заперечив будь-які натяки з боку Росії про обмін Навального

Білий дім заперечив будь-які натяки з боку Росії про обмін Навального

Укрінформ
Білий дім заявив, що російський режим ніколи не обговорював з американською стороною можливості щодо обміну ув’язненого в РФ опозиційного політика Олексія Навального, про що згадав напередодні Володимир Путін.

З відповідною заявою виступив у понеділок радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Протягом місяців і років ми контактували з російськими посадовцями щодо американських ув’язнених, які несправедливо утримуються в Росії. Ми не чули, щоби російські чиновники порушували питання про Навального в рамках обміну полоненими в жодній із цих розмов», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Держдеп - про «вибори» у Росії: Вітань зі США точно не буде

Салліван також підкреслив, що якби це питання дійсно цікавило російський режим, то вони занадто пізно почали про це говорити, оскільки Навального вже немає в живих. Водночас він повторив, що Вашингтон не чув від російської сторони будь-яких натяків на обмін опозиціонера раніше.

Читайте також: Реакція на російські «вибори» за кордоном: «рекорд завдяки репресіям», «майже як Саддам»

Як повідомлялося, під час пресконференції після так званих «виборів» в Росії Путін заявив, що за кілька днів до смерті опозиційного політика Олексія Навального він погодився на його обмін. При цьому він зазначив, що зробив би це за однієї умови, щоби Навальний ніколи не повертався би до Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-