Запуск ракети режимом КНДР загрожує міжнародній безпеці - Держдеп

Запуск ракети режимом КНДР загрожує міжнародній безпеці - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив запуск балістичної ракети режимом КНДР, підкресливши, що це загрожує не лише регіональній, але також глобальній безпеці.

З відповідною заявою виступив у понеділок заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей запуск, як і всі інші пуски балістичних ракет впродовж останніх років, є порушенням багатьох резолюцій Ради Безпеки ООН. Це становить загрозу регіональному, а також міжнародному миру й безпеці», - підкреслив представник адміністрації США.

Читайте також: Північна Корея провела запуск балістичної ракети в бік Японського моря

Він поінформував, що американська сторона продовжує проведення тісних консультацій з Республікою Корея, Японією та іншими союзниками й партнерами. При цьому обговорюються способи для стримування агресії, а також координації міжнародної відповіді на порушення КНДР численних резолюцій РБ ООН.

Читайте також: КНДР вже відправила до Росії 7000 контейнерів із військовою допомогою - міноборони Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Північна Корея запустила балістичну ракету невстановленого типу в напрямку Японського моря. Це були вже другі випробування балістичних ракет від початку року.

Цього місяця Південна Корея і США завершили щорічні навчання «Щит свободи», які проводилися впродовж 11 днів з метою стримування ядерної та ракетної загрози з боку Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-