Сенатор Грем сподівається на схвалення США допомоги Україні у вигляді безвідсоткової позики

Сенатор Грем сподівається на схвалення США допомоги Україні у вигляді безвідсоткової позики

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем підтримує надання допомоги Україні у вигляді безпроцентної позики та сподівається, що найближчими днями відповідний проєкт буде представлений в Палаті представників США.

Про це американський політик заявив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сенатор наголосив, що передав Президенту України Володимиру Зеленському меседж: «Америка хоче допомогти, але у нас є проблеми вдома, які ми повинні почати вирішувати. У нас зламаний кордон. Чи можемо ми вирішити це питання до виборів? Я сумніваюся, але ми повинні продовжувати намагатися».

Грем також висловив сподівання, що у Палаті представників домовляться щодо безпеки кордону та допомоги України, Ізраїлю та Тайваню.

«Я дізнався, що 380 мільярдів доларів російських суверенних активів заморожено, 200 мільярдів доларів у Бельгії, і нам потрібно отримати ці гроші, щоб допомогти Україні та допомогти собі. Тож я сказав Президентові, що готовий допомогти Україні, але ми маємо зробити це у формі позики, без відшкодування відсотків. Це буде новий спосіб ведення бізнесу», – сказав сенатор.

Відтак американський політик підтримав ініціативу кандидата в Президенти США від республіканців Дональда Трампа перетворити допомогу на безвідсоткову позику і висловив сподівання, що відповідний документ «пройде Палату представників найближчими днями, а не тижнями».

«Я думаю, що ідея позики буде досить популярною не лише серед республіканців, а й серед демократів», – додав Грем.

Читайте також: Зеленський зустрівся із сенатором Гремом - обговорили роль американської допомоги Україні

Як повідомлялося, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон у спілкуванні з сенаторами-республіканцями сказав, що Палата підготує свій проєкт для підтримки України, але в суттєво іншому вигляді, аніж раніше схвалений Сенатом. За словами сенаторів, які були на обговоренні, цей проєкт може запропонувати підтримку Україні у вигляді кредиту або лендлізу.

У жовтні президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а також посилення кордону США. Після кількох місяців переговорів та пошуку компромісів Сенат ухвалив законопроєкт, який передбачає зовнішню підтримку, але без прикордонного питання. Після цього документ був переданий до Палати представників, його блокують республіканці, тісно пов’язані з експрезидентом Дональдом Трампом, який зараз є провідним кандидатом від республіканців на виборах глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-