Грузія засудила «вибори Путіна» в Абхазії та Південній Осетії

Грузія засудила «вибори Путіна» в Абхазії та Південній Осетії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Грузії засуджує проведення «виборів» президента РФ в окупованих регіонах Грузії та незаконне відкриття виборчих дільниць.

Про це повідомляється на сайті МЗС Грузії, передає Укрінформ.

Наголошується, що з боку Російської Федерації це є кроком проти суверенітету та територіальної цілісності Грузії, який грубо порушує основоположні принципи та норми міжнародного права, повністю ігнорує Статут ООН та Гельсінський заключний акт.

«Проведення будь-яких виборів на окупованих територіях є незаконним на тлі окупації, що встановлено, в тому числі, міжнародними судами, а також в умовах, коли населенню, вигнаному з окупованих територій внаслідок етнічної чистки, досі не надано можливості повернутися до своїх будинків», - йдеться у заяві.

Міністерство закордонних справ Грузії закликає Російську Федерацію припинити дії проти суверенітету та територіальної цілісності Грузії та виконати свої міжнародні зобов'язання, у тому числі угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, укладену за посередництва ЄС.

МЗС Грузії також закликає міжнародну спільноту дати належну оцінку та відреагувати на інші незаконні дії Росії в окупованих регіонах, які спрямовані на посягання на суверенітет та територіальну цілісність Грузії.

За даними грузинських ЗМІ, у самопроголошеній Абхазії було відкрито 30 виборчих дільниць, у Південній Осетії – 11. Крім того, у голосуванні взяли участь російські військовослужбовці.

Як повідомлялося, псевдовибори у РФ відбулися 15-17 березня.

Читайте також: Це диктатура: глава МЗС Бельгії прокоментувала «вибори Путіна» у Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цих так званих виборів бути не може.

У понеділок Рада міністрів закордонних справ ЄС має ухвалити заяву щодо псевдовиборів президента РФ, а також обговорити війну Росії проти України та ситуацію на Близькому Сході.

Європейський Союз засудив проведення псевдовиборів президента РФ, зокрема на тимчасово окупованих українських територіях, та не визнаватиме їхні результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-