Байден розкритикував дії Нетаньягу у секторі Гази

Байден розкритикував дії Нетаньягу у секторі Гази

Укрінформ
Президент США Джо Байден вважає, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу «більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає йому» в тому, як країна підходить до війни проти ХАМАСу в Газі.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ.

Американський лідер підтримав право Ізраїлю боротися з ХАМАСом після нападу 7 жовтня, але сказав, що Нетаньягу «повинен приділяти більше уваги невинним жертвам, які гинуть внаслідок вжитих дій».

«Це суперечить тому, що відстоює Ізраїль. І я думаю, що це велика помилка», - сказав Байден про кількість жертв в Газі в інтерв’ю MSNBC.

За його словами, потенційна ізраїльська операція в місті Рафах в Газі, де знайшли притулок понад 1,3 мільйона палестинців, є для лідера США «червоною лінією».

Водночас Байден сказав, що захист Ізраїлю «все ще має вирішальне значення», тому США не встановлюють «червоних ліній», згідно з якими можуть припинили постачання боєприпасів для «Залізного купола», який захищає країну.

Президент США заявив, що готовий викласти свою позицію безпосередньо в ізраїльському Кнесеті, здійснивши ще одну поїздку в країну. Водночас він відмовився уточнити, як і чи може така поїздка відбутися.

Читайте також: Австралія та країни АСЕАН закликали до «гуманітарного припинення вогню» в секторі Гази

AP також пише, що армія США направила у неділю корабель до Гази, щоб побудувати тимчасовий пірс, через який палестинцям доставлятимуть гуманітарну допомогу.

Центральне командування США (CENTCOM) повідомило, що корабель «Генерал Френк С. Бессон» (LSV-1) відправився з бази у Вірджинії і прямує до Східного Середземноморʼя з обладнанням для встановлення тимчасового пірса.

Оскільки сектор Гази не має портової інфраструктури, США спочатку планують використовувати Кіпр як платформу для перевірки вантажів за участю представників Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден сумнівається у можливості припинення вогню у секторі Гази перед початком священного для мусульман місяця Рамадан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-