Мадуро вирішив утретє стати президентрм Венесуели

Мадуро вирішив утретє стати президентрм Венесуели

Укрінформ
Ніколас Мадуро став офіційним кандидатом у президенти Венесуели від владної Єдиної соціалістичної партії.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Під час партійних зборів у Каракасі у суботу Мадуро заявив, що він має "підтримку народу", і людина "яка прийшла сюди одна, не була б тут".

"Я тут заради народу. Тут кандидат - не Мадуро. Тут кандидат - це народ ", - сказав він.

У партії наголосили, що рішення про висунення Мадуро у кандидати підтримали понад 4 мільйони членів.

Таким чином, на літніх виборах він балотуватиметься на третій термін, і в разі перемоги Мадуро залишиться на чолі венесуельського уряду до 2031 року.

Мадуро не має реальних конкурентів. Його головна опонентка, Марія Коріна Мачадо, яка перемогла на первинних виборах опозиційної коаліції, набравши понад 90% голосів, була дискваліфікована венесуельською владою і позбавлена права обіймати державні посади впродовж 15 років. Інші опозиційні діячі також були дискваліфіковані, наприклад, Енріке Капрілес, дворазовий кандидат у президенти, який відмовився брати участь у виборах ще до проведення первинних виборів.

Читайте також: Планували вбивство Мадуро: у Венесуелі заарештували 32 підозрюваних

Мадуро прийшов до влади в березні 2013 року після смерті президента Уго Чавеса. За його правління Венесуела занурилася в глибоку економічну кризу, яка лише поглиблюється американськими санкціями.

Як повідомляв Укрінформ, у Венесуелі оголосили про проведення наступних президентських виборів 28 липня - на кілька місяців раніше, ніж очікувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-