Планували вбивство Мадуро: у Венесуелі заарештували 32 підозрюваних

Планували вбивство Мадуро: у Венесуелі заарештували 32 підозрюваних

Укрінформ
Влада Венесуели заарештувала 32 особи, включаючи військових та цивільних, за ймовірну участь у змові з метою вбивства президента Ніколаса Мадуро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Генеральний прокурор Тарек Вільям Сааб, близький помічник Мадуро, також підтвердив, що були видані ордери на арешт ще 11 людей, серед яких активісти, журналісти та військові, за ймовірну причетність до планів змови, спрямованих також на міністра оборони Володимира Падріно.

Сааб сказав представникам медіа, що всі підозрювані «зізналися та розкрили інформацію про плани» та додав, що «будуть нові арешти».

У понеділок під час щотижневого телевізійного етеру Мадуро дозволив очільнику оборонного відомства Венесуели понизити у званні та виключити з Боліварських національних збройних сил (FANB) підозрюваних військовослужбовців.

«Проти них має бути застосований максимальний термін … за тероризм, змову та державну зраду», – заявив Мадуро.

Венесуельський лідер звинуватив опозицію у співпраці із США, зокрема в отриманні «підтримки» від ЦРУ та Управління боротьби з наркотиками. Влада також оприлюднила відео, яке, як стверджується, пов’язує Марію Коріну Мачадо зі змовою.

Читайте також: До Гаяни прибув британський корабель - Венесуела у відповідь розгорнула війська

21 грудня Штати та Венесуела провели обмін ув’язненими: до США повернулося десять американців, а до Каракаса прибув давній соратник президента Ніколаса Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-