Нігер скасував військову угоду зі Сполученими Штатами

Нігер скасував військову угоду зі Сполученими Штатами

Укрінформ
Військова хунта Нігеру на тлі зближення з Росією заявила про скасування угоди, яка дозволяла перебувати у країні військовому і цивільному персоналу Міністерства оборони США.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Військова хунта Нігеру скасувала з «негайним набуттям чинності» військову угоду зі Сполученими Штатами, яка дозволяла військовому і цивільному персоналу американського Міністерства оборони перебувати на території країни», - йдеться в повідомленні.

З відповідною заявою виступив на національному телебаченні Нігеру речник хунти полковник Амаду Абдраман.

Збройні сили США мають базу безпілотників на півночі Нігеру.

Зазначається, що ця заява була зроблена лише через день після того, як високопоставлена американська делегація залишила Нігер. Триденний візит мав на меті відновити контакти з військовою хунтою, яка скинула президента і зблизилася з Росією.

Читайте також: Нігер хоче мати спільну валюту з Буркіна-Фасо та Малі

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року група військових заявила про усунення від влади демократично обраного президента Нігеру Мохамеда Базума. Пізніше генерал Абдурахман Чіані, який очолив державний переворот, оголосив себе новим лідером країни.

Згодом Нігер, Малі та Буркіна-Фасо, очолювані військовими, які прийшли до влади внаслідок переворотів, заявили про вихід з Економічного співтовариства країн Західної Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-