Південна Корея за $250 мільйонів планує створити нову ракету ППО великої дальності

Південна Корея за $250 мільйонів планує створити нову ракету ППО великої дальності

Укрінформ
Державне агентство Південної Кореї із закупівель озброєнь підписало контракт на $250 мільйонів (330,6 мільярдів вон) із місцевою оборонною компанією LIG Nex1 на розробку нової ракети великої дальності для корабельної ППО.

Про це із посиланням на корейську Адміністрацію програм оборонних закупівель (DAPA) повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Нова зброя, про характеристики якої наразі не розповідається, має бути готовою до 2030 року й істотно підсилити можливості південнокорейських бойових кораблів із протидії військовим літакам і крилатим ракетам КНДР.

Першочергово системи ППО з такими ракетами будуть встановлені на корейських есмінцях нового покоління KDDX (Korea Destroyer Next Generation) водотоннажністю 6500 тонн, розробка яких завершується, і які до 2030-х років мають надійти до ВМС країни.

Читайте також: КНДР провела масштабні артилерійські стрільби з підрозділами, здатними ударити по Сеулу

Сеул планує поставити на озброєння шість есмінців KDDX, обладнаних передовими бойовими системами корейської розробки, аби зменшити залежність від Сполучених Штатів на тлі швидко зростаючих військових загроз із боку Пхеньяна.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея під час військових навчань випробувала новий основний бойовий танк.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-