КНДР провела масштабні артилерійські стрільби з підрозділами, здатними ударити по Сеулу

КНДР провела масштабні артилерійські стрільби з підрозділами, здатними ударити по Сеулу

Укрінформ
Північна Корея у рамках триваючих від середи військових навчань провела масштабні артилерійські стрільби з залученням розгорнутих на міжкорейському кордоні підрозділів, здатних завдати удару по Сеулу.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Навчання розпочалися з демонстраційних стрільб підрозділів далекобійної артилерії поблизу кордону, які тримають у зоні удару столицю противника й виконали важливі військові завдання зі стримування війни», – йдеться в повідомленні KCNA.

Під виразом «столиця противника» в Пхеньяні вочевидь мають на увазі Сеул, розташований приблизно за 50 кілометрів від кордону з КНДР.

За даними KCNA, навчання проводилися з метою підвищення боєготовності та посилення бойових спроможностей артилерійських військ країни.

Стрільбами артилерії керував лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, який наказав більш енергійно проводити бойову підготовку й тримати всі артилерійські підрозділи в постійній бойовій готовності, аби вони «могли взяти на себе ініціативу в момент їх вступу у реальну війну та завдати ворогу безжальних і швидких ударів».

У повідомленні KCNA зауважується, що лідер країни поставив перед військовими важливі завдання щодо завершення повної підготовки артилерії до війни.

У четвер Кім спостерігав за військовими навчаннями другий день поспіль. Напередодні під час візиту на військову тренувальну базу в західному регіоні країни він закликав посилити практичні військові тренування й підготовку до війни.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS) армії Південної Кореї повідомили, що зафіксували артилерійські навчання КНДР із бойовою стрільбою в бік Жовтого моря в районі західного портового міста Нампхо. За даними JCS, стрільби тривали з 11:00 до 17:00 із залученням десятків реактивних систем залпового вогню та самохідних гаубиць.

Читайте також: США і Південна Корея почали масштабні військові навчання

Масштабну «гру м’язами» КНДР традиційно проводить у відповідь на щорічні спільні військові навчання «Щит свободи» Південної Кореї та Сполучених Штатів, під час яких союзники тренуються проводити різного роду військові операції на Корейському півострові та в повітрі й на морі навколо нього. Пхеньян називає ці навчання репетицією нападу на КНДР.

У Сеулі ж наполягають, що тренування з американцями мають оборонний характер і запевняють, що будуть і надалі проводити їх та уважно стежити за ознаками провокацій і військової активності Півночі.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин побував на військових навчаннях і закликав армію інтенсивніше готуватися до війни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-