У РФ затримали чергового підозрюваного у «шпигунстві» на користь України

У РФ затримали чергового підозрюваного у «шпигунстві» на користь України

Укрінформ
Російська ФСБ прозвітувала про затримання 58-річного мешканця Пензенської області за підозрою у державній зраді у формі шпигунства – нібито він співпрацював із представниками Збройних сил України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

За версією російської спецслужби, затриманий протягом 2023 року збирав інформацію про оборонне підприємство та передавав її ЗСУ месенджером.

Телеграм-канал Baza повідомляє, що підозрюваного звати Ігор М., він працює охоронцем у торговому центрі "Горизонт". 14 березня правоохоронці провели в його квартирі обшук і вилучили мобільні телефони. Baza, не вказуючи джерел, стверджує, що затриманий уже дав свідчення на підтвердження версії ФСБ. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: Парламент Киргизстану ухвалив закон про «іноагентів»

Як повідомлялося, після початку повномасштабної війни РФ проти України в країні-агресорі різко збільшилася кількість справ про держзраду. У 2023 році в Росії щонайменше 148 осіб стали звинуваченими у кримінальних справах про держзраду, шпигунство та таємну співпрацю з іноземцями, до судів уже надійшло не менше 88 таких справ. Це історичний рекорд для РФ щодо кількості подібних кримінальних справ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-