Туск повідомив про поступки фермерам у Європейському зеленому курсі

Туск повідомив про поступки фермерам у Європейському зеленому курсі

Укрінформ
Глава уряду Польщі Дональд Туск повідомив, що для фермерів буде послаблено певні вимоги в Європейському зеленому курсі, проти якого у країні тривають протести.

Про це Туск поінформував в соцмережі X, передає Укрінформ.

“Конкретика для аграріїв: з цього року вилучення орних земель з ужитку не буде обов’язковим. Це результат моїх переговорів з головою Комісії (Урсулою фон дер Ляєн – ред.)”,- написав Туск.

Єврокомісар з сільського господарства Януш Войцєховський також повідомив, що вилучення орних земель з ужитку й обмеження застосування пестицидів не буде обов’язковим. Замість покарання до фермерів застосовуватимуть заохочення. З під екологічного контролю також буде виключено фермерські господарства, які мають орні землі до 10 гектарів.

Читайте також: Посол Польщі запевнив, що Туск не має планів призупиняти торгівлю з Україною

Акції протесту фермерів на території Польщі біля кордону з Україною на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску, тривають з 9 лютого 2024 року. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. Фермери готують новий загальнопольський страйк із блокуванням доріг на 20 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-