Генсек НАТО та президент Фінляндії обговорили підготовку до саміту у Вашингтоні та підтримку України

Генсек НАТО та президент Фінляндії обговорили підготовку до саміту у Вашингтоні та підтримку України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент Фінляндії Александр Стубб обговорили підготовку до Вашингтонського саміту та підтримку України.

Про це генсек Альянсу написав у соцмережі Х після розмови з президентом Фінляндії Александром Стуббом, передає Укрінформ.

«Чудова телефонна розмова з президентом цінного союзника - Фінляндії - Александром Стуббом. Ми привітали історичне приєднання Швеції до НАТО та обговорили підготовку до саміту НАТО в липні. Коли члени Альянсу зустрінуться у Вашингтоні, ми зміцнимо нашу оборону, зробимо крок уперед для України та поглибимо наше партнерство», - йдеться у дописі Столтенберга.

Зі свого боку, Стубб написав у соцмережі Х, що вони з генсеком НАТО «обговорили підготовку до Вашингтонського саміту, стан інтеграції Фінляндії до НАТО та необхідність продовження підтримки України».

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року в литовському Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу, під час якого лідери країн НАТО оприлюднили підсумкове комюніке, в якому зазначається, що майбутнє України – в НАТО, і держава отримає запрошення до вступу, коли всі країни-члени з цим погодяться, а також будуть виконані відповідні умови.

Читайте також: Стефанчук сподівається, що Україна отримає запрошення в НАТО на саміті у Вашингтоні

На саміті НАТО у Вільнюсі також було оголошено про створення Ради Україна - НАТО, скасовано План дій щодо членства в Альянсі. Окрім того, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України".

Наступний саміт Організації Північноатлантичного договору відбудеться у липні 2024 року у Вашингтоні.

Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту - це одна з ключових цілей 2024 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-