Стефанчук сподівається, що Україна отримає запрошення в НАТО на саміті у Вашингтоні

Стефанчук сподівається, що Україна отримає запрошення в НАТО на саміті у Вашингтоні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається, що на вашингтонському саміті НАТО Україна отримає запрошення до членства в Альянсі.

Таке сподівання спікер українського парламенту висловив у інтерв’ю Укрінформу.

«Уже майже два роки Збройні сили України, українські дипломати, українська влада, все українське суспільство роблять неможливе. Два роки Україна на перших шпальтах усіх світових видань. Це означає, що нам вдається привертати увагу до подій в державі, до нашої боротьби за незалежність. І Україна має перемогти у цій війні. Дуже важливо, щоб це розуміння залишалося і в українців, і в партнерів», - наголосив він.

Стефанчук запевнив, що українська влада зробить усе для того, щоб і на вашингтонському саміті, і на інших міжнародних зібраннях питання України було одним із найважливіших, адже війна в державі не завершилася. «Але ми разом маємо її завершити. Цей саміт буде присвячений 75 річниці створення Альянсу. Україна має отримати дуже важливе рішення під час нього. Я щиро сподіваюся, що це рішення буде чітко пов'язане із запрошенням України до членства в НАТО», - резюмував спікер українського парламенту.

Читайте також: Клімкін прогнозує, що Україна вступить в НАТО раніше, ніж у ЄС, але «не завтра»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня 2023 року заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту – це одна з ключових цілей 2024 року.

Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО в липні цього року і хоче знати бачення цього заходу від Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-